Знаете ли какво е Boxing day?

Като говорим за празници и разпродажби, чували ли сте за Boxing day? И аз не бях до скоро. Денят е 26 декември и във Великобриания и Ирландия го празнуват официално, като част от коледните празници. Нали се сещате, още един ден за гости, тостове и похапване на каквото е останало от пуйката или прасенцето. По традиция тогава се събират с приятели и членове на семството, които не са успели да видят на Коледа.Boxing day

В миналото е бил ден за организиране на лов на лисици, а СЕГА на лов за шопинг офертии 😉 Нещо като следКоледен Черен петък! И ние ще го отразим в пълният му блясък!

Още малко отклонение, ако ви е интересно откъде идва името на Boxing day. Разбира се, няма нищо общо с бокса, по-скоро с кутиите от подаръците или самите подаръци. На този ден в миналото прислугата е получавала своите Коледни подаръци (Christmas box) от господарите, съответно са били освобождавани да посетят близките си и да занесат подаръци и на тях. Кутията за дарения в църквата на Коледа също се е отваряла в този ден.

АКО получите ПАРИЧКИ за Коледа вместо подарък, от този ден ще имате една по-добре ВЪЗМОЖНОСТ да ги похарчите 😉 Ние ще следим за вас!

Знаете ли какво е Boxing day? 3.75/5 4 votes

Знаете ли какво е Boxing day? was last modified: декември 22nd, 2014 by dalia
Публикувано в Разни. Постоянна връзка.

Вашият коментар