Пюрета от UK – качествени и… евтини

Боже, пак съм будна от 5 сутринта. Това дете му е сбъркан часовника. Снощи пак имаше брутална окупация на съня ми, а атаката е от две страни. На всичкото отгоре като се преместя в леглото на големия, който от 3 часа ме рита в моето, идва да ми хленчи да се махам… Няма справедливост!

Но днес ще ровя пак за пюрета, да нахраня малкия звяр :)
Знам, че има бебета, които отказват храна по една или друга причина и съм благодарна, че моите не са от тази група (не говорим като станат на по 3 и всичко в чинията вече се подбира). В моя случай проблемът е с изхранването и оцеляването на бюджета. Спомням си, че още с баткото много мои приятелки, основно живели в Англия си поръчваха храни и млека от там. Тогава тънех в нежна завист и частично недоумение какво пък толкова им намират и с какво са по-изгодни. Задоволявах се да си поръчам на техните сметки по нещо по-належащо, а детските храни си купувах от БГ магазина. Това е една от причините да създадем този блог.

Много бързо загърбих Хип или поне не купувах често и се ориентирах към Бебивита, Ганчев и каквото е на промоция, за да не потъна в разходи. С второто обаче реших да проверя как стоят нещата и с помощта на DealsHunter първата ми поръчка вече се изяжда :)))

Само ще ви кажа, че понеже мъжете ни постоянно мрънкат, че висим по компютрите и им харчим парите, направих една бърза екселска табличка и доказах, че съм спестила минимум 100 лв., купувайки храна за бебето за 2 месеца от UK, вместо от BG и това + доставката! Пюретата са основно на Hipp, които много майки предпочитаме за захранване, понеже се котират като Organic, взех 2 за тест на Heinz, защото съм опитвала само кетчупа :) и няколко на Cow & Gate. Определено обаче съм забравила колко време се ядат зеленчуци преди месото и безглутенови, защото кашончето ми прелива от вкусни неща като спагети Болонезе и лазаня, които обаче още не мога да дам на беб.

И така ми се наложи вчера отново да поразгледам цените в супермаркета… И за пореден път нарамих зеленчуци за домашна продукция. Ами само погледнете:

Пюрета от 80 гр. – 1,75 лв.
Пюрета от 125 гр. зеленчукови и месни – от 2,39 лв.
Пюрета от 190 гр. зеленчукови и месни – от 3-3,39 лв.

По-големите количества вече минават всякакви граници. Е, какво има вътре? Златни нишки ли? А детето вече яде 2х200 гр. Няма промоции, няма отстъпки.

Ето какви са цените на Теско за същите продукти с етикет Organic:

Пюрета от 125 гр. зеленчукови и месни – 10 броя по избор за 6 паунда или приблизително 1,50 лв за пюре
Пюрета от 190 гр. зеленчукови и месни – 6 броя по избор за 5 паунда или около 2,10 лв. на пюре

Ще кажете има доставка. Да, така е, но тя е около 2 лв. на килограм. Аз си смятам грубо, че 5 бурканчета са килограм, тъй като повечето ми бяха по 125 гр. Килограм доставен от UK е ok. 2 лв. Така, че се оскъпяват с по 30-40 ст на пюре. Но първо Теско за нови клиенти дават минимум 10 паунда отстъпка от поръчката, което компенсира на 100% + цената за доставка до BG и второ за последващи поръчки също изпращат кодове. Някой от супермаркетите ни да прави това???

Освен това в Теско има и други неща за душата и къщата, но за това в друг пост, че гладника се събуди 😉

Пюрета от UK – качествени и… евтини 4.83/5 6 votes

Пюрета от UK – качествени и… евтини was last modified: декември 12th, 2014 by dalia
Публикувано в Бебешки оферти. Постоянна връзка.

Един коментар по Пюрета от UK – качествени и… евтини

  1. мариела каза:

    Един страничен въпрос момичета.С каква карта плащате в АСДА вече една седмица се опитвам ,но не успявам да пусна поръчка,а със същата карта съм плащала в ДЖОРДЖ

Вашият коментар