Мери Крисмъс, Джоре Дос

И нека Коледното лигавене започне – 3,2,1… Винаги съм се чудила на ентусиазма на всички за празниците, но последните години просто разбират всички класации. Подражавайки на идолите си отвъд океана, лудостта започва още през октомври. А поздравите гледам вече валят: канелени празници, джинджър усмивки, майкоооо баба ми цял живот джинджърбред е яла. Да, познахте ропота ми не е срещу традицията, Бъдни вечер си е хубаво нещо, ама пред камината с бъдника със сармичките и ошафа, така се връща човек назад във времето, когато е бил дете и празниците наистина са били вълшебство.

Айде обаче да сравним това вълшебство с хилядите екзалтирани, които крещят в слушалките „Мери Крисмъъъъъс“. Телефоните звънят, SMS-ите летят, Скайпа се е нажежил до червено, а простете да не забравим и ФейстаймА, че вече е адски моднооооо. И понеже огромна част от българщината, която почита традициите е по англоговорящите пояси, трябва да сме модерниии, да не се изложим пред чужденцитеее. Бай Ганьо е жив! Мери Крисмъс, Джоре Дос!

И да не забравите да натъпчете яко чорапите, а ако има и къде да ги закачите евала. Пък аз ще си пръсна спрей с мирис на бор на изкуствената елха, ще изхабя два флакона изкуствен сняг и яко ми е Джингъл белс :)

Мери Крисмъс, Джоре Дос 4.75/5 4 votes

Мери Крисмъс, Джоре Дос was last modified: януари 5th, 2016 by dalia
Публикувано в "Отегчената домакиня" с етикети . Постоянна връзка.

Вашият коментар